JUICE WAFA LOVE

Tuesday, August 23, 2011

Raihan & Hujan - Salam AidilFitri Ayahanda dan Bonda

Assalamualaikum....

hallo...wewiiitt..heee...kita dh memasuki..10 malam terakhir bulan ramadhan byk kan solat dn berdoa...semga semua doa dimakbulkan..ermmm harapan ramadhan kita diberkati dan kita mendapat keberkatan ramadhan...aminn...dan semoga mendapat kebahagiaan di bulan syawal..nanti...mengharapkan semoga syawal kali ini lebih bermakna dn lebih diberkati..dan meriahh hendaknya...

ape2..pun nak ucapkan Selamat Hari raya maaf zahir batin minal aidil wal faizin~~
semoga kita mengecapi kebahagiaan syawal...aminnn

raya tahun ni tak prepare ape2 lagi...sekarang otw nk kemas2 rumah....
nk shopping pun hmm fhm2 jela xde duit...pun..
xpela...salam...
selamat malam 
 bye~~

saya kebosanan di rumah srang2

tiada teman berbicara ?

semua bz...
 byeee...



Monday, August 1, 2011

xde makne nak keje ~~

hyee...hmmm baru dua hari keje dh berhenti..hmm apela nasib yang menimpa aku ni kannn...masalah sana sini...org lain sume happy2..keje...tp ak..sia2 je hidup ni...nak keje pun xde transport...masalah transport je paling besar sekarang...hmmm :( hari2 naek teksi sape tahan?..nak keje pun tak dapat...duit pun tgh takde..duduk la rumah sorang2 macam !@#$%^&*())_........... hmmm xpelaa kan dh nasib jadi macam ni..

Monday, July 25, 2011

lalalalalalalal~~

Assalamualaikum
 hye2 hari hari isnin ngeeeeeeee~~~ ESOK HARI SELASE SO LUSE hari RAbu!! wow! hari rabu dah start keje wawawaaaaa...!! lalalalalalalla hari 2 keje..huhu :)
keje kt mane keje kt Hong Kong ! waaaaaa  HOng KONG shoes laaa hee :PPPP jadilah kite sales girl yang berjaya~~..hehehehe...waaaaaaaaa.....sementara cuti ni keje la kt kedai kasut...ladiess man sport wow!....serve2 and serve la customer huhuh :PP yang penting 2 hari cutiii yahoooo!!!...isnin selase cutiiiiii...heeee :P
sabtu ahad keje la plakkk...huhuh xpe2....lima hari bekerja jgk..huhuhu :P xpelaaa tata
 tgh kebosanan sebab tak de teman nak borakkk...sob3...kesian kan kt aku...sume yang aku sayang sume bzz...hmmm xpela xde rezeki~~ nak wat cmne...:))) sume bzz berbakti pada negara dan bangsa cewahhhhhhh~!!! heeeeee.....xpela aku pun akan bz bekerja...10 pg 10 malam...nak dekat2 raya ni 10 pagi 12 malam agaknye baru aku balik woahhhh!! sabar jela tapi xpela masyukkkkkkkkkkkkkkkkk~~~

Tuesday, July 5, 2011

cuti semester..

Assalamaulaikum...
pejam celik pejam celik..dah habis praktikalll....waaa hari ni 5.6.2011 dah berlalu dahh saat2 praktikal...banyak perkara baru yang dah dipelajari...walaupun tempat praktikal aku x sehebat tempat2 praktikal kawan2 yang lain...kan..kan...kan...ak kt PKNS je..ceruk mane tah ade yg kate begitu..ceh! diperlekehkan..yela dieorg kan hebat2...K.M OLI Mohammad...Amee Philips..Habib jewels...Mariwasa...BAndung...eishh...hebat2 la tempat praktikal dierg..kan...kan....kan....aku Shsha Jewell je...temapt praktikal aku..'ape pun x boleh' huhuhu...ermm nak wat cm ne..kdg2 aku rase sgt 'asing' dalam Fine metal ni...lagi2 la byk yang mengherdik..daripada memberi semangat...hmmm nasiblah hidup ni kan...kdg2 rasa hidup ni sorang2 je bila diherdik siniiss sekali...makan hati xpayah la nak ckp...kdg2 aku belajar kt sini tapi belum tentu rezeki aku ade dlm bidang ni mgkn dalam bidang lain..InsyaAllah..rezeki daripada Allah...s..w.t mane kite nak tau...kan..kan....kan....tak pe InsyaAllah aku akan buktikan ak mampu jugak berjaya~~ xpela....papepun aku dah lunaskan tangungjawab aku terpulang pada mereka2 untuk menilai aku..sama ada aku baik atau aku teruk...:) papepun terima kasih byk2 dari hujung rambut sehingga hujung kaki...Assalamualaikum...

Wednesday, May 4, 2011

Maharaja Lawak Minggu-5 Part-8 Jozan

praktikal..

hri ini hri ketiga saya berpraktikal...hammmm perasaan sentiasa berdebar2..apa yg akan jadi hri2 seterusnya..heheh sale girl je la..belaja jual emas hahah igt senang nk jual emas...semua serba serbi kene tau..mcm2 tau..btu asli..batu x asli..melayu version..if praktikal kt Amee philips all in english wow..like lg memahami jiwa..tp best gak byk tau istilah melayu..lau kt Shsha Jewels ni..tp best la masuk kul 11.30 hbs kul 7.00 mlm heeee...tp mcm tegang je..bes2 jela ..'batu jarum emas' Delima is Ruby hahah zamrud is emerald emas kira guano demooo hahhhaah emas kire gini berat darab harga ems skrg tambah upah tp upah tu 3 kali ganda lagi dlu ok tp lau customers minx diskaun leh la diskaun tgk harga upah okeyyyyyy.....yeuwwwwww hhhhhahahahahahha....mu nak wat lukis2 wat la...aiyo ak punya la malas nk designnn..xde ideas...belaja nk jual emas jela jwbnyeww...yeuwww...blik td jalan kaki ikut tasik..perut punya la sakitt..jalan smpai umah..terus aja mandiii ni tgh menaip la ni bosann nk borak ngn sape pun xtaw..sume bz bagai nak rak....tp td nasin pg2 linda teman ak...g keje..lagi2 la minggu2 yg tetttt..aiyooo sabo ajela...kdg2 tgk couple jalan same2...hmmm mcm2 org jumpa...hmm..ok la...esok xtaw ape lag kene...emas lawa2...nk wat kalau bleh hahahah mcm2...takpela..'.experience is a the best teacher..'

Thursday, April 28, 2011

penghujung semester 5

Assalamualaikum...
hmmm pejam celik pejam celik..da habis semester 5  2 mei ni da start praktikal..semua...da berlalu ,praktikl kat kompleks PKNS  kt Shsha Jewel..harap2 semuanya baik2 aje..semua yg berlaku dalm semester 5 ni byk sgtt..pahit manis..suke duka...redha shje lh dgn segalanya...janji da sungguh2 semester 5 ni..apa yang dihrap agar result akan lebih terbik...dari sebelumnya...:) semoga perjalanan praktikal baik2 sahaja....Aminn...ak harap yang lebih terbaik dari sebelumnya..

saje2...nak share..


my brooch..for semester 5..brooch inspired by nautilus shell...client-led with Amee Philips sdn bhd...

this is my earring..this for competition MIJF AWARDS..the theme new life..this earrings inspired by fern..design inspired by nature...

Wednesday, April 6, 2011

my dream Car heeee ...Mitsubishi Lancer 2.0GT















Assalamualaikum~~ hye2...heheh saje2 post..this is Mitsubishi Lancer 2.0 GT my dream car~~
wowowowowow....heheh :P
kan best pakai kete ni nanti...heheheh

Sunday, April 3, 2011

Mizz Nina @ Shout Awards 2010 HQ!

I adore u lah also Miss Nina~~

 she so coolllllllllllllll she so dam cool!! i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee her very much!!!
what a fabulous ladiessssssssssss in this abad!...i like!...ur so beautifullllll
rockkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk




 them so sweet couple of the year!..
yeahh!!
hope them will be together forever..!

loikeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, April 2, 2011

What a fabolous Muslimah i really adore u lah! Hana Tajima..


Bila April Menjelma~~~


Assalamualaikum...morning everyone~~ uhuhuh :)
 saje nk share ...bila April menjelma..mood exam pun menjelma...huhuh keje2 final pun  menjelma utnuk dihabiskan dengan kadar segera~~...adoi..hemmm wafa exam pada 26 dan 27 april..tp this Monday ade final exam french.third languange...french...bonjour~~...je m'appelle et vous? teheee...:)  4 april ni exam pada pkul 4 ptg tepat jd kene study btul2...aiyoo mengharapkan exam kali ini dapt A- ke B+ ke...lau rezeki lebih A la heheheh :)
sebelum tu kene lah study rajin2~~ agioooo.....doa byk2...
sabar byk2...
semua harus diharungi dengan Tabah...agar semua result deBOOM.....yahOOOO!!...
wish me luck!
harap2 Wafa dapt wat exam ngn baek sekali!..


time ni la nk serius mungkin...aiyoooo...keje2 tangan lagi praktikal lagi~~agiooo..
dah la praktikal dekat je..hehehe
lec.mesti marah sgt....aiyooo...tp memikirkan nasib diri ni....sabar jela...
mudah-mudahan semua baik2 aje...
bulan ni adalah bulan concerntrate...waaaaaaaaaa
yang patut wat cepat kene postpone plak..ntahlah...tah sempat ntah tak..
doa2 jelah byk2..
:)
oklah nak sambung wat keje...
tata~~

Assalamualaikum...:)

'HOPE EVERYTHING WILL BE SUCCES'
YEAH!

:p

Bila April Menjelma~~~


Assalamualaikum....hye2...skunk waktu menunjukkan pkul 1.46 pagi hmmm mate x tdo lg..tp badan letih ni..bawu pas wat keje yg xde kesudahan..duniawi biase lah...hmmm tp  nk xnk kene wat jugak..hmm skunk da bulan April..cepat sgt mase berlalu..mcm da x cukup masa je lagi..project bengkel lg..paper work ag..paper exam lagi..test sane test sini..assgnmnt len lg..hmmmm bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn tp ak kene redha je..dan teruskan exam ni n test2 ni n kerja2 ni..demi masa depan ku huhuhu cecececec ayat nk skema jep..hee..pape pun memang bulan ni bualn yg strss skit.keje2....harap2 dapt diselesaikan dengan segera dan kemas tepat dan lancar....semoga ak berjaya la sem ni makin meningkat dan meningkat..lagi..semoga mendapat result yg makin gempak lagi..Amin....:)) semoga Abadi lah ak berjaya..dan terus berjaya...yeah!!
huhuhuuuuuuuuuuuuu...pic tu sebenarnye 'simbol' je..heheh simbol bulan april je da start termenung...sebab memikirkan keje2..berat otak nk exam berat badan sakit badan wat keje...duk ulang-alik ulang alik..hari2 penat..keje2...sungguh2...tungkus lumus...hmmm harap2 semua lancar...dan successsssssssssssssssssss
ak nk jadi paling successssss di abad ini!! hahahahahah (gelak jahat) tehee..:))))) Semoga Allah s.w.t memakbulkan semua doa2 ku...Aminnnnn...ak just nk product jewellery ak perfect mcm mane product2 jewellery kt kedai tu je..nk display baik pun ...paper work pun baek punya..usaha yg tiada henti..penat mengadap mahkluk2 yg agak tidak menyenangkan lagi..huhh!..tp semua dugaan..mentang2 la ak pendiam hishhh!!!...hope exam sume dpt A++++ Aminnnn..

okelah mate da ngantukk..
nk tdo da..
zzzz...
rex pun da pesan jgn tdo lewat..ni pun da lewat ni aiyooo heee

ok semua 
Assalamualaikum..
good night..
mimpi laila ke?..mimpi moon ke..? mimpi indah yg pastiii~~~~

Amani lagi dan lagi~~~

Amani comel lagi dan lagi...amani bucuk lagi dan lagi,,napelah x dapt jumpe Amani ni..lame nyew x dapat jumpeeeeeeeeeeeeeeeeee...........

Amani sekarang da pandai menyarap....hehe..die bucuk bacamm..muyut die bicing....Amani da pandai pegang2 Amani suke pegang monyet Acu die bagi hehehehe..Monyet Acu beli kat bukit Merah.~~tucuk2..
Amani baik mcm ibu die..Amani xmao noty tau..duduk ngn Atuk nenek Sendayan die..:)))))

Thursday, March 24, 2011

Nazifah Ariesya..comel..



pic ni mase kt perak huhuh nk blik dah..tyme ni..kui3..
tp perjalanan balik xnk citer laa.uuu serikk...

Thursday, March 17, 2011

Sungai Lui AIZAT(lyric on screen)



'for me home its a place for rest and relaxing our brain after the whole days or time we focus on our own work..such a study..or artwork...moreover home its a place also to we meet our family and our sister in law..brother in law..our niece and nephew...chatting..gathering..lunch together..dinner also together and walking together..this is a best place ever even we round the whole world..a variety of place we visit..and searching..home is best place ever to our because of the feeling..'here in my home' the love undivided..all together..laugh together and everything is together..fully of love..:) <3

VAriety Of style ~~ love Nur Raisha Amani..






ini Amani..die baru 4 bulan..die anak buah baru saya~~ die sgt comel..jarang2 dpt jumpe Amani..mcm Aqil selalu jumpe..Aqil tu la kawan saya..aqil tu lah lawan gaduh saya..hee Amani lain die cumilll baby girl..tambah2 lagi die disayangi..cucu girl Atuk Kamuni die n nenek Hayati die ni..comey laa die ni..kuat nagis lau cium2 die..huw...pengarng jantung hati..jiwa kalbu semua la..sejuk hati bile tgk die..mulut die bicing aje.. amani is grow2 up..seronok ikut perkembangan die..dah mula menyarap..nanti x saba tgk die merangkak..berjalan..bercakap..mkn..hmmm bestnyew..sweet jee.Amani ikut ibu die..Ibu die Baik..dan comel n cantik..

Muhd Aqil Safwan..


ni Muhd Aqil Safwan...die sgt noty..die mucuk..die bising..lasak..die suke oltromen..die suke sgt tgk oltromen blik je dri taska 'ummi oktromen ummi..' heee wafa pun xde can nk tgk tb sampilh tgh mlm..die sorng je tgk tb..kartunn..je memanjang~~~ayat die 'ummi mutak otomen ummi..hee comel..lah die ni..byk mulut..lau org cium2 die 'eeeee p la sane'..hehehe mate suke jeling2 mcm muke angah sebijik..comel mulut die bile mengomel..kdg2 die mcm ak gak ade 'angin' ..lau angin die dtg..sorang pun jgn kcow die..lau die baik..'acu..acu..acu..' muke senyum je..tinjau2 org..'acu wat pe acu' heish..die mcm2 kerenah ni..tp die baik je..dgr kate..
rajin g sekolah..blik je otomen..hehe hari tu masuk wad gatal2..die kate 'xpe otomen dtg tlg die' hehehe klaka..gewammm kdg2 tgk mulut die mengomel comel..die ni hyperactive skit..die je nk menang. dah tu jela pasal MUHD AQIL SAFWAN BIN EVA SAIFUN.

Wednesday, March 9, 2011

missh my baby..:(

Assalamulaikum..

ni Nur Raisha Amani~~ dia anak buah wafa~~ Amani da 4 bulan~~ die da pandai menyarap..die da mula becok2 mulut die bicing je~~ ini mudak mucuk...mudak mucuk ini cgt bucuk~~ die cgt comey..die tomey2 mcm acu dia..eheee..die cgt putih~~ sweet je muke die...dia bcukkk..die acamm...aish da lame x jumpe die...lame cgt..acu cucah la nk blik seremban..leceh nek ketapi ni letih badan dan jiwa..nanti acu blik yer tayang3 acu..acu tayang2 amani cgt2...cygggggggggg Amani cgt2...
uhuk3..cedihla x jumpa amani..nk jalan2 ngn amani...nk main2 ngn amani...ia mucukkkkkkkkkkk

Friday, March 4, 2011


suke jgk yg ini ~~

suke~~

video

Saturday, January 29, 2011



grrrr..ganas x muke die..ganas an3...hahhahha x takut pun..
rex riding hood ! aka..red riding hood :P

'new life '



Salam..hye2..this week is holiday week..huhuhu entah la raya cina pun nk cuti heheh bkn raya kita punnnnnnn heeee...:P
this time just wanna to show new lifa eheee..'new life' eaa..hek3..
taraaaa..
hahha tu la new life ku..
rex hanif..tp ak ni new life die ke? hahahhaha xtaw la tnye die jep..

Saturday, January 15, 2011




happy new year..2011 hee pada hal da 2 weeks da new year 2011..xpela saje je..nk mention 2011 tu jee huhuhu..huh pejam celik pejam celik da part 5.. cuti sem ni da praktikal..aiyoo..sekejap je..sem depan da final year aiyoo..cepatnyew masa berlalu..byk dugaan n rintangan 2010 dulu..hope 2011 boleh bg ak sesuatu perkara yg lebih bermakna..perubahan mesti ada..tetapi x semestinya drastik cm2 je..slow2 la..semua nya akan okey ..huhuhu..yg pasti berdoa tanpa henti pada yang maha Esa..semoga Dia sentiasa memakbulkan permintaan kita hamba2 nya..amin ..segala rasa pahit yg penah berlaku di penghujung 2010 dulu biarkan lah ia berlalu mcm tu je..semoga Allah akan tunjukkan kebenaran..biarlah mereka2 itu sedar..hanya dengan doa sahaja boleh mengubah segalanya..Apa yang penting 2011 ini ak x leh lemah dengan kata2 dan sikap org lain..xpayah derr nk jd terlalu baik..kdng2 kite kene keras hati..tetapkan hati tetapkan iman di dada..jgn duduk di takuk lama..keluar la..berlari mengejar mimpi..huhuhuuuuuuuuuuuuu..hahha betul! ak kene independent la..nk mengharap sapa tlg ak xyah la..semuanya kene settle sendiri..la..nk g mane2 je g la sorang2 lau xdesape nk teman..tau la couse ak mcm mane..huuu mencabar jiwa..xpela semoga semuanya akan sempurna..InsyaAllah..huh! serius la skit dah nk final..okey..berubah la demi kebaikkan masa depan jgnlah layan perkara2 yang huh! buang masa je..tetapi sekali sekala nk kuar enjoy kuar jela..wat pe nk tahan2..huh..nk gelak gelak jela xyah nk segan2..nk happy happy jela xyah nk simpan2...ape lah..!hidup xyah la nk siyes lurus bendul je! happ2 la skit baru hati lega n seronok relax skit..hidup xyah la nk mendatar je..ak x suke la hidup yg mendatar je...same jee

sekali sekala nk la perubahan..huh asyik duk umah x g mane2 huh ak boleh jd gile..lau byk keje lain citer okey!..papepun semoga 2011 akan memberi aku seribu makna kat ak...huuuuuuu..

:) <3

waaa...mulus.. manje2..